Om oss

Professor Pirucão og Monitor Sangue Bom

Hei! Vi er Lars-Christian (a.k.a Pirucão) og Tor-Sven (a.k.a. Sangue Bom). Vi er to gutter som digger capoeira, så mye så at vi starta en gruppe i hjertet av Oslo. Dette er historien vår.

Professor Pirucão

Pirucão (Lars-Christian) begynte hans capoeira reise med Mestre Parente mens han studerte i England. Han er sertifisert instruktør gjennom Norges Kampsportforbund, og har tidligere undervist både unge og voksne i jiu-jitsu. Etter 8 år med dedikert trening i både England og Brasil flyttet han tilbake til Norge og grunnla denne klubben i 2009.

Monitor Sangue Bom

Sangue Bom (Tor-Sven) er elev til Pirucão, han begynte å trene capoeira i 2010 og har siden vært en viktig del av gruppen. Sangue Bom har gjennomført Trener-1 kurset i regi av Norges Kampsportforbund og har tidligere erfaring med andre idrett bl.a. padling og karate. Han har også har deltatt i flere arrangementer over hele Europa.

Mestre Parente

Mestre Parente

Parente begynte med capoeira på 80 tallet i Brasil og tok alt kunnskapen med seg til Nordvest England i 2002, der han grunnla skoler i både Manchester og Liverpool. Han er treneren til Pirucão og dermed veileder til hele klubben.

Vårt formål er å skape et miljø der vi kan trene og utvikle oss i fellesskap. Vi jobber slik at hver dag som går er vi overbevist om å være et bedre menneske. Velkommen til oss!

Om capoeira

Capoeira er en multidimensjonell kunstform utviklet av afrikanske slaver i Brasil rundt 1600 tallet. Den blander elementer fra kampsport, musikk og dans. Capoeira handler om bevegelse og en kroppslig dialog, samt. er den et taktisk spill, en kamp, en show, capoeira gir muligheten til å utvikle forskjellige uttrykk i fellesskap.

"Capoeira er et spill, det er dans, det er kamp, det er av krig og det er av fred, det ER kultur, musikk, det er en del av tingene."
— Mestre Suassuna